top of page

Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie, in aanvulling op onze Huisregels (klik hier)

Bereikbaarheid

Wij zijn het beste te bereiken op Whatsapp (06-18113353). Bellen is erg lastig, omdat wij vrijwel de hele dag tussen de honden zijn.

 

Als je een berichtje stuurt, wacht dan alsjeblieft geduldig op onze reactie. De telefoon staat roodgloeiend en wij doen onze uiterste best om - naast het zorgen voor de honden - overal z.s.m. op te reageren. 

 

In de avonden en op zaterdag & zondag genieten wij een klein beetje van onze 'vrije tijd' en hierdoor zijn wij ook minder goed bereikbaar op die momenten

Het Loosjeer-nieuws van maart 2023

OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN 2023 

 

Op onderstaande feestdagen hanteren wij afwijkende openingstijden:

- maandag 10 april (2e paasdag) 16.00 – 17.00 uur

- donderdag 27 april (koningsdag) 16.00 – 17.00 uur

- vrijdag 28 april (hangover-dag) 16.00 - 17.00 uur

- donderdag 18 mei (hemelvaart) 16.00 - 17.00 uur

- vrijdag 19 mei (zomaar.....) 16.00 - 17.00 uur

- maandag 29 mei (2e pinksterdag) 16.00 - 17.00 uur

 

Dit betekent dat de Loosjeerboerderij op deze dagen in de ochtend NIET geopend is. Mocht opvang die feestdag toch noodzakelijk zijn, dan kun je het beste even contact met Bob opnemen om te informeren naar alternatieven. Het is wellicht mogelijk om je hond de dag vóór de feestdag te brengen en de feestdag zelf ’s middags weer op te halen.

 

 De arrangementen voor kerst en oud & nieuw maken wij later dit jaar bekend, reserveren is alleen mogelijk voor vaste klanten. 

 

Het Loosjeer-team 

Het Loosjeer-nieuws van februari 2023

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 07:00u - 10:00u en 16:00u - 17:30u

Zaterdag & zondag: 16:00u - 17:00u

 

Let op: in het weekend zijn wij NIET geopend tussen 07:00u - 10:00u en NIET tot 17:30u

Afwijken van deze openingstijden is niet mogelijk.

 

Bereikbaarheid

Wij zijn het beste te bereiken op Whatsapp (06-18113353). Bellen is erg lastig, omdat wij vrijwel de hele dag tussen de honden zijn.

 

Als je een berichtje stuurt, wacht dan alsjeblieft geduldig op onze reactie. De telefoon staat roodgloeiend en wij doen onze uiterste best om - naast het zorgen voor de honden - overal z.s.m. op te reageren. 

 

In de avonden en op zaterdag & zondag genieten wij een klein beetje van de 'vrije tijd' en hierdoor zijn wij ook minder goed bereikbaar. 

 

Het Loosjeer-nieuws van januari 2023

Paspoort van de hond moet verplicht mee !
 

Een kopie van het hondenpaspoort is niet (meer) toegestaan als geldig identificatiemiddel. 

Zodra je hond(en) bij ons verblijft/verblijven, MOET het originele paspoort mee. Ook als het voor één dag is. Dus altijd!

Verder moet de hond up to date gevaccineerd zijn, met óók een druppel tegen hondenhoest.

En alle (persoonlijke) gegevens dienen te zijn ingevuld.

Hou er a.u.b. rekening mee dat als je het paspoort niet bij je hebt, je hond hier niet kan blijven en weer mee naar huis moet.

 

Een ideetje: maak een ‘hondentasje’ waarin het paspoortje zit en leg het bij de riem. Dan kan een ieder die je hond brengt, dat tasje meenemen.

Het Loosjeer-nieuws van december 2022

Aanpassing tarieven per 1 januari 2023

Een aantal maanden terug hebben we al aangegeven dat de prijzen per 01-01-2023 zullen worden verhoogd. Het is bijna zover en daarom vinden wij het belangrijk dat je weet waar je rekening mee moet houden. Het zal niemand zijn ontgaan dat vrijwel alles in snel tempo veel duurder aan het worden is. We hebben het lang uitgesteld, maar ook wij ontkomen niet aan een verhoging, zeker omdat wij kleinschalig willen blijven.

Daarnaast zijn wij van mening dat wij het waard zijn om de prijzen iets te verhogen, vanwege onze werkwijze. Graag leggen wij jullie uit waarom!

Wij zorgen met ons kleine familie-team dag en nacht voor de honden, 24/7. Dat betekent dat wij altijd voor onze loosjees klaarstaan: er is altijd (minimaal) één van ons bij de honden. Dus ook in het weekend, tijdens de feestdagen (o.a. kerst & oudjaarsavond), als wij bezoek hebben en tijdens onze verjaardagen. Onze aandacht en prioriteit ligt áltijd bij de loosjees, daaronder verstaan wij natuurlijk ook de dagopvang-hondjes.

De ‘gewone’ taken gaan daarnaast elke dag (ochtend, middag én avond) door, bijna 365 dagen per jaar: voeren, verzorgen, schoonmaken en het nauwkeurig in de gaten houden hoe het met de honden gaat. Maar ook extra zorg wordt verleend aan onze loosjees indien nodig: zoals het toedienen van medicatie en/of het bezoeken van de dierenarts.

 

De meeste van jullie kennen ons, maar toch stellen wij ons team graag nogmaals voor:

Esmee: De extra zorg die onze loosjees krijgen, neemt Esmée voor haar rekening. Naast de Wastobbe ondersteunt Esmée in het pension. Zij verleent de extra zorg zeer vakkundig en liefdevol. Voor extra zorg wordt iets extra’s in rekening gebracht. Hoeveel dat is, hangt af van welke zorg er nodig is. Dit gebeurt natuurlijk in overleg met het baasje.

 

Gita: is inmiddels gediplomeerd gedragsdeskundige, zodat een goede terugkoppeling gegeven kan worden over het gedrag en verblijf van de honden, met tips en adviezen indien nodig. Dit is een aanwinst voor de Loosjeerboerderij en ook daarmee onderscheiden wij ons van andere pensions.

 

Bob: regelt de planning van de Loosjeerboerderij en beantwoordt alle Whatsappjes en e-mails. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Want naast de vraag óf er een plekje is, wordt de dynamiek van de groep zo goed mogelijk door het team beoordeeld. Bij ons staan veiligheid en plezier voorop, daarom wordt elke aanvraag/reservering zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om alle hondjes met regelmaat te zien, zodat wij de ontwikkeling in de gaten kunnen houden en het loosjeeren makkelijk(er) gaat. Daarnaast hebben vaste klanten voorrang op vakantieopvang.

 

Gelet op het bovenstaande, zullen wij de volgende prijzen gaan hanteren:

De prijzen per 01-01-2023

-10x dagkaart€ 175,00

-Proefdag€ 22,50

-Loosjeeren (per max. 24 uur)€ 23,50

-Extra zorg € in overleg

 

Upgrade dagkaart

Staan er nog dagen open op je huidige dagkaart (voor de prijs van € 150), dan zullen we die dagen per 1-1-2023 upgraden naar de nieuwe prijs. 

Vb.: er staat nog 1 dag open (t.w.v. € 15) dan zullen wij een aanvullend betaalverzoek sturen van € 2,50.

 

Paspoort

Het paspoort (van de hond) moet verplicht mee worden gegeven bij het brengen van de hond(en), dit geldt voor dagopvang én vakantieopvang.

Het is daarnaast noodzakelijk dat alle inentingen up to date zijn (ook de hondenhoest) en dat alle gegevens zijn ingevuld.

 

Dagopvang

De meerderheid van de honden die in de dagopvang komen, komen op vaste dagen. Het kan daarom zo zijn dat er bij losse/onregelmatige dagopvang niet altijd plek is voor jouw hond(en). Wil je verzekerd zijn van een plekje, neem dan contact met ons op m.b.t een vaste dag en reserveer op tijd!

 

Extra zorg

Voor alle bovenstaande tarieven geldt dat als je hond extra zorg nodig heeft, het tarief wordt verhoogd. Met hoeveel dit wordt verhoogd, is per situatie verschillend: elke hond is anders en heeft andere zorg nodig. Dit gebeurt uiteraard in overleg, maar in dringende situaties zal er altijd z.s.m. gehandeld (moeten) worden en hierbij staat uiteraard het welzijn van de hond altijd voorop.

 

Enkele voorbeelden van extra zorg:

-De hond kan niet in het verblijf (in één van de vleugels) en verblijft voor in de hal - dit geldt voor zowel dagopvang als vakantieopvang.

-De hond is ziek en heeft extra zorg nodig.

-De hond vertoont gedrag waarbij extra zorg nodig is.

-Volwassen, niet-zindelijke honden, waar extra schoonmaakwerk bij komt kijken.

Op de volgende pagina’s staan onze huisregels en waar nodig wordt e.e.a. toegelicht, zodat alles zo duidelijk mogelijk is. Mochten er toch nog vragen zijn, laat het ons weten.

Wij hopen op jullie begrip en verwelkomen jullie hond(en) ook graag in het nieuwe jaar!

 

Het Loosjeerteam 

Bob, Gita, Esmée

       Het Loosjeer-nieuws van juni 2023

Algemene voorwaarden/huisregels

Ieder baasje ontvangt voorafgaand aan een eerste keer dag-/loosjeeropvang de Algemene Voorwaarden en Huisregels van de Loosjeerboerderij. Hierin wordt onze werkwijze uitgelegd met alle belangrijke informatie over de Loosjeerboerderij. Als een baasje zich niet kan vinden in onze werkwijze, dan is dat natuurlijk goed en horen wij dat graag op voorhand, dus vóórdat de hond bij ons verblijft. 

Één van de regels is, dat als een reservering voor een bepaalde periode wordt gemaakt, deze volledige periode ook betaald moet worden. Ook wanneer je hond eerder opgehaald wordt (bijv. omdat hij/zij ziek is geworden of als baasjes eerder terugkomen) dient er betaald te worden voor de gehele gereserveerde periode - het plekje is namelijk gereserveerd voor de hond.

Grenzen en privacy

Tijdens onze openingstijden is ons hek geopend, na openingstijden sluiten wij het hek. Als het hek dicht is, is het NIET toegestaan om toch proberen het hek te openen, door, over, onder het hek of de naastgelegen hekken en erfafscheidingen te klimmen, om toch ons erf op te komen.

PAS OP: onze waakhond loopt - buiten openingstijden - los op het erf en hij is nóg strenger dan wij zijn :-)

 

Hek dicht = de Loosjeerboerderij dicht!

Wij weten dat dit voor veel baasjes erg logisch is, maar geloof ons, het is toch nodig om dit even onder de aandacht te brengen.

 

Huisregels 'de Loosjeerboerderij'

Openingstijden

-Maandag t/m vrijdag: 07:00 – 10:00 uur & 16:00 – 17:30 uur.

-Zaterdag & zondag: 16:00 – 17:00 uur (dus géén dagopvang).

-Feestdagen: afwijkende openingstijden.

Kerst en oud & nieuw: arrangement, wordt per jaar bekendgemaakt - geen dagopvang.

Andere feestdagen: 16:00-17:00 uur (behoudens uitzonderingen) – geen dagopvang.


Afwijken van deze openingstijden is niet mogelijk.

Lukt het niet om jouw hond op te halen binnen onze openingstijden, dan dient dit op werkdagen uiterlijk vóór 17:30 uur en in het weekend vóór 17:00 uur telefonisch doorgegeven te worden. Je kunt jouw hond(en) dan (in overleg) om 19:00 uur op komen halen. Hiervoor rekenen wij een extra tarief van € 10.


Brengen/halen van de hond(en)

Op het terrein moeten de honden aangelijnd zijn, dit in verband met andere dieren die hier wonen en los (kunnen) lopen.

Als de deur van de hal dicht is, open deze niet zelf! Er lopen vrijwel altijd honden in de hal. Wij vinden het prettig om telkens één hond over te dragen. Zie je dat er een baasje binnen staat, blijf dan eventjes buiten wachten.

Betalen

Voorafgaand aan het ophalen, sturen wij een betaalverzoekje met de bon. Wij verzoeken iedereen om deze te betalen vóórdat de hond wordt opgehaald.

Wij hebben ook een pinautomaat. Hou er dan wel rekening mee dat er (de op dat moment geldende) transactiekosten bijkomen, die moeten namelijk door ons worden afgedragen.


Pensionprijs

De prijs voor dagopvang en loosjeeren is exclusief voer (en overige in deze huisregels genoemde kosten c.q. kosten die buiten de basisverzorging van de hond vallen).

Wij adviseren de eigenaar van de hond om eigen voer mee te nemen. Dit voorkomt namelijk maag-/darmstoornissen en diarree. Indien de hond geen eigen eten heeft, dan eet de hond met ons mee en zal een bedrag (per 100 gram) voor onze huisbrokken in rekening worden gebracht. Wij voeren kwalitatief zeer goede, hypoallergene brokken.


Annuleringskosten (algemene voorwaarden)

Bij elke reservering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. In deze algemene voorwaarden staan onze annuleringskosten, die daarmee ook van toepassing zijn. Het is daarom niet mogelijk om onder voorbehoud te reserveren. Als wij namelijk een plekje reserveren voor jouw hond, houdt dat automatisch in dat wij tegen een andere hond nee zeggen. Bij het wijzigen/annuleren van reserveringen worden er (naast de eventuele annuleringskosten) administratiekosten ad. € 7,50 in rekening gebracht.


Voor het gemak zullen wij onze annuleringskosten nogmaals overzichtelijk weergeven:

-Tot 2 maanden (voorafgaand aan de loosjeer-periode) = 30 % van het totaalbedrag.

In de algemene voorwaarden staat ‘de aanbetaling’. Mocht er een aanbetaling plaatsvinden, is dat normaliter 30 %. Omdat wij grotendeels niet met aanbetalingen werken, hanteren wij dit percentage als annuleringskosten.

-Tot 1 maand = 50 % van het totaalbedrag

-Tot 2 weken = 75 % van het totaalbedrag

-Binnen 2 weken = 100 % van het totaalbedrag

Annuleren van de dagopvang dient uiterlijk 24 uur van tevoren te worden doorgegeven

(= kosteloos). 

Binnen 24 uur annuleren = dagopvang wordt in rekening gebracht.


In beginsel is de reden van annuleren niet van invloed op de annuleringskosten. Maar er zijn uitzonderingen denkbaar en wij denken/kijken daarin altijd graag mee.

Let op: ook het verplaatsen van een reservering geldt i.p. als een annulering voor de gereserveerde data.


Later brengen / eerder ophalen dan gereserveerde vakantieopvang

Indien de hond later wordt gebracht of eerder wordt opgehaald dan de gereserveerde periode, zal wel de gehele gereserveerde periode in rekening worden gebracht.


Dagkaart

Indien het baasje ervoor kiest om geen gebruik meer te maken van de dagkaart, zullen eventuele openstaande dagen (het bedrag daarvan) niet worden gerestitueerd, maar als donatie aan stichting Blei-ei worden gegeven. Voor meer informatie over de stichting:

-Facebook: @Stichting Blei-ei

-Of vraag om een folder! 


Paspoort – vaccinaties

Van elke hond moet het paspoort mee worden gegeven, wanneer de hond hier verblijft - zowel dagopvang als vakantieopvang (ongeacht hoe lang de hond hier verblijft). 

Het paspoort bevat de gegevens van de eigenaar, hond, chipnummer en alle vaccinaties en eventuele operaties (castratie/sterilisatie).

De hond dient volledig gevaccineerd te zijn. Als dat niet zo is, kan de hond niet komen. De (her)vaccinatie moet minimaal 3 weken vóórdat de hond komt worden gegeven. Hiervan ontvangen wij graag een (papieren) kopie ter aanvulling van het dossier van de hond.

Ook dient de hond (kort voor het loosjeeren) te zijn ontwormd en behandeld te zijn tegen vlooien/teken. Blijkt de hond wormen en/of vlooien te hebben, dan zullen wij contact opnemen en moet de hond direct worden opgehaald.


Loopsheid

Loopse teven kunnen helaas niet komen loosjeeren. Dit zorgt voor te veel onrust in het pension. Mocht de kans bestaan dat een teef tijdens het loosjeeren loops kan worden, dan dient er een back-up te zijn, zodat de hond zo snel mogelijk kan worden opgehaald.


Aansprakelijkheid en dierenarts

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de hond of de meegegeven goederen. Er is altijd een kans dat de hond ziek wordt of een verwonding krijgt, ondanks onze inzet en zorg. Indien de dierenarts geconsulteerd moet worden, worden de kosten daarvan, verhoogd met reistijd en -kosten, bij het baasje in rekening gebracht.

Wij overleggen altijd (voorafgaand) met het baasje m.b.t. het bezoeken van de dierenarts, behoudens spoedgevallen. In dergelijke gevallen handelen wij altijd in het belang van de hond.


Algemene voorwaarden

Wij hanteren de algemene voorwaarden zoals deze zijn vastgelegd door Dibevo, de brancheorganisatie waar wij bij aangesloten zijn. Deze zijn o.a. te vinden op onze website (subpagina van 'Informatie & Huisregels'), onze Facebook-pagina, bij ons in het pension en desgewenst kunnen wij deze (nogmaals) toesturen.


Tussentijdse prijswijzigingen

In afwijking van de door ons gehanteerde algemene voorwaarden, behouden wij ons het recht voor om tussentijds de tarieven aan te (kunnen) passen/verhogen.


Vakantieopvang

Op dit moment hebben wij geen ruimte voor nieuwe honden in de schoolvakanties. Er is wel een wachtlijst. 


Werkwijze

Bij ons staan veiligheid en plezier voorop!

Wij vinden het belangrijk dat alle loosjees (dagopvang & vakantieopvang) regelmatig komen. Zo houden wij de ontwikkeling mooi in de gaten en het zorgt ervoor dat de honden hier gewend zijn en daarmee het loosjeeren makkelijk(er) gaat. Dat zorgt ervoor dat de honden zich hier op hun gemakt voelen, dat is het belangrijkste. Vaste klanten hebben ook voorrang met vakantieopvang.


Daarnaast vinden wij het belangrijk dat alle loosjees sociaal zijn naar elkaar toe; wij zijn kleinschalig en hebben geen ruimte om honden apart te zetten. Indien wij merken dat een hond ongewenst gedrag (dominant gedrag, conflicten veroorzaken, bijten etc.) vertoont, koppelen wij dit altijd eerlijk terug aan de baasjes. Onder ongewenst gedrag verstaan wij eveneens: rijden en markeren (binnen plassen), waardoor wij ook geen ongecastreerde (volwassen) reuen meer aannemen.


Proefdag

Wij bouwen altijd op naar een loosjeer-periode, maar ook daarna is regelmaat belangrijk.

Als eerste plannen we (indien er ruimte is) een proefdag in en afhankelijk daarvan een dag met proefnacht. Wij werken niet met losse kennismakingen; de proefdag is de kennismaking.


Voorwaarden voor alle loosjees

Bij ons staan veiligheid en plezier voorop en omdat wij een kleinschalig pension zijn, brengt dat een aantal voorwaarden met zich mee. Bij het aannemen van (nieuwe) loosjees, vinden wij het navolgende belangrijk - ter aanvulling van onze algemene voorwaarden & huisregels:

  • jouw hond is sociaal/vriendelijk naar andere honden (conflictvermijdend) en mensen;
  • jouw hond (dagopvang & vakantieopvang) heeft de voorgeschreven inentingen gehad;
  • loopse teven kunnen niet bij ons verblijven - meldt het als jouw hond loops is of kan worden tijdens het verblijf;
  • blijft jouw hond slapen? Dan heeft het de voorkeur om zijn/haar eigen voer mee te geven (er kan tegen een tarief met onze pot mee worden gegeten);
  • wij nemen i.p. geen ongecastreerde reuen aan;
  • het paspoort moet mee worden gegeven bij het brengen + alle gegevens dienen te zijn ingevuld.

Waarom nemen wij geen ongecastreerde reuen aan?

  • Rijgedrag: ongecastreerde reuen vertonen regelmatig rijgedrag, voortkomend uit testosteron. Dit is weliswaar normaal gedrag, maar niet prettig voor de hond die bereden wordt en het kan voor spanningen in de roedel zorgen; 
  • Markeer-gedrag: markeren is een manier van honden om informatie te verspreiden. Dit komt vaker voor bij ongecastreerde reuen. Buiten is dat natuurlijk geen enkel probleem, maar binnen is dat niet gewenst en zorgt dat voor meer schoonmaakwerk. 
  • Reu-reu agressie: agressief gedrag bij een hond (dreigen, grommen, happen) kan ontstaan door vele achterliggende oorzaken. Eén van deze oorzaken is hormonaal, hormonaal gedrag wordt bij intacte reuen - mede - gestuurd door het hormoon testosteron. Dit kan zorgen voor (te) veel spanning in de roedel en dat willen wij graag voorkomen, er is nl. geen ruimte om honden apart te zetten. 
bottom of page