top of page

Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie, in aanvulling op onze Huisregels (klik hier)

Het Loosjeernieuws voor 2024

Prijsverhoging per 1 januari 2024

10x dagopvang (dagkaart) - € 185 
10x dagopvang (dagkaart) extra zorg - € 210

Proefdag - € 23,50
Loosjeeren - € 24,50

Dagopvang: geef vaste dagen door
De dagopvang-honden komen bijna allemaal op vaste dagen en bij onregelmatige/wisselende dagopvang en/of niet tijdig reserveren, kan het zijn dat er niet altijd plek is voor jouw hond(en).

 

Wijziging termijn annuleren dagopvang

De termijn om een dagopvang kosteloos te annuleren wordt gewijzigd van 24 uur naar 1 week. 
Een dagopvang mag tot 7 dagen voorafgaand aan de betreffende dagopvang kosteloos worden geannuleerd. Indien deze dag binnen 7 dagen tot aan de betreffende dag wordt geannuleerd, zal de dag van de dagkaart afgeschreven worden.

Wijziging openingstijden werkdagen

Op de werkdagen zijn wij niet meer tot 10:00u geopend, maar tot 09:30u.

Nieuwe openingstijden per 1-1-2024:

Maandag t/m dinsdag: 07:00u – 09:30u en 16:00u – 17:30u

Zaterdag & zondag: 16:00u - 17:00u 

Feestdagen

 • Kerst en Oud & Nieuw: arrangement, wordt per jaar bekend gemaakt

 • Overige feestdagen: 16:00u – 17:00u (zie hieronder), behoudens uitzonderingen (geen dagopvang). 

Dagen waarop wij in ieder geval geen dagopvang bieden (deze lijst kan dus nog worden aangepast/aangevuld):

 • Dinsdag 20 februari 2024 (Verjaardag Gita)

 • Maandag 1 april 2024 (Tweede Paasdag)

 • Donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaart)

 • Maandag 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag)

 • Donderdag 24 oktober (Verjaardag Bob)

 • Woensdag 25 december 2024 (Eerste Kerstdag)

 • Donderdag 26 december 2024 (Tweede Kerstdag

 • Dinsdag 31 december 2024 (Oudejaarsdag)

 • Woensdag 1 januari 2025 (Nieuwjaarsdag)

 

Vaccineren, ontvlooien en ontwormen
Alle honden moeten volledig gevaccineerd te zijn, inclusief hondenhoest. Als dat niet zo is, kan de hond niet komen. De (her)vaccinatie moet minimaal 3 weken vóórdat de hond komt, worden gegeven. Als je je hond niet jaarlijks standaard wil laten vaccineren mag titeren natuurlijk ook. Daarvan moet dan een bewijs meegegeven worden als de hond hier verblijft. Ook dienen alle honden ontwormd en behandeld te zijn tegen vlooien/teken. Blijkt de hond wormen en/of vlooien te hebben, dan zullen wij contact opnemen en moet de hond direct worden opgehaald, i.v.m. besmetting van de andere honden.

Bereikbaarheid

Wij zijn het beste te bereiken op Whatsapp (06-18113353). Bellen is erg lastig, omdat wij vrijwel de hele dag tussen de honden zijn.

 

Als je een berichtje stuurt, wacht dan alsjeblieft geduldig op onze reactie. De telefoon staat roodgloeiend en wij doen onze uiterste best om - naast het zorgen voor de honden - overal z.s.m. op te reageren. 

 

In de avonden en op zaterdag & zondag genieten wij een klein beetje van onze 'vrije tijd' en hierdoor zijn wij ook minder goed bereikbaar op die momenten. 

       Het Loosjeer-nieuws van juni 2023

Algemene voorwaarden/huisregels

Ieder baasje ontvangt voorafgaand aan een eerste keer dag-/loosjeeropvang de Algemene Voorwaarden en Huisregels van de Loosjeerboerderij. Hierin wordt onze werkwijze uitgelegd met alle belangrijke informatie over de Loosjeerboerderij. Als een baasje zich niet kan vinden in onze werkwijze, dan is dat natuurlijk goed en horen wij dat graag op voorhand, dus vóórdat de hond bij ons verblijft. 

Één van de regels is, dat als een reservering voor een bepaalde periode wordt gemaakt, deze volledige periode ook betaald moet worden. Ook wanneer je hond eerder opgehaald wordt (bijv. omdat hij/zij ziek is geworden of als baasjes eerder terugkomen) dient er betaald te worden voor de gehele gereserveerde periode - het plekje is namelijk gereserveerd voor de hond.

Grenzen en privacy

Tijdens onze openingstijden is ons hek geopend, na openingstijden sluiten wij het hek. Als het hek dicht is, is het NIET toegestaan om toch proberen het hek te openen, door, over, onder het hek of de naastgelegen hekken en erfafscheidingen te klimmen, om toch ons erf op te komen.

PAS OP: onze waakhond loopt - buiten openingstijden - los op het erf en hij is nóg strenger dan wij zijn :-)

 

Hek dicht = de Loosjeerboerderij dicht!

Wij weten dat dit voor veel baasjes erg logisch is, maar geloof ons, het is toch nodig om dit even onder de aandacht te brengen.

 

Het Loosjeer-nieuws voor 2023

Een aantal maanden terug hebben we al aangegeven dat de prijzen per 01-01-2023 zullen worden verhoogd. Het is bijna zover en daarom vinden wij het belangrijk dat je weet waar je rekening mee moet houden. Het zal niemand zijn ontgaan dat vrijwel alles in snel tempo veel duurder aan het worden is. We hebben het lang uitgesteld, maar ook wij ontkomen niet aan een verhoging, zeker omdat wij kleinschalig willen blijven.

Daarnaast zijn wij van mening dat wij het waard zijn om de prijzen iets te verhogen, vanwege onze werkwijze. Graag leggen wij jullie uit waarom!

Wij zorgen met ons kleine familie-team dag en nacht voor de honden, 24/7. Dat betekent dat wij altijd voor onze loosjees klaarstaan: er is altijd (minimaal) één van ons bij de honden. Dus ook in het weekend, tijdens de feestdagen (o.a. kerst & oudjaarsavond), als wij bezoek hebben en tijdens onze verjaardagen. Onze aandacht en prioriteit ligt áltijd bij de loosjees, daaronder verstaan wij natuurlijk ook de dagopvang-hondjes.

De ‘gewone’ taken gaan daarnaast elke dag (ochtend, middag én avond) door, bijna 365 dagen per jaar: voeren, verzorgen, schoonmaken en het nauwkeurig in de gaten houden hoe het met de honden gaat. Maar ook extra zorg wordt verleend aan onze loosjees indien nodig: zoals het toedienen van medicatie en/of het bezoeken van de dierenarts.

 

De meeste van jullie kennen ons, maar toch stellen wij ons team graag nogmaals voor:

Esmee: De extra zorg die onze loosjees krijgen, neemt Esmée voor haar rekening. Naast de Wastobbe ondersteunt Esmée in het pension. Zij verleent de extra zorg zeer vakkundig en liefdevol. Voor extra zorg wordt iets extra’s in rekening gebracht. Hoeveel dat is, hangt af van welke zorg er nodig is. Dit gebeurt natuurlijk in overleg met het baasje.

 

Gita: is inmiddels gediplomeerd gedragsdeskundige, zodat een goede terugkoppeling gegeven kan worden over het gedrag en verblijf van de honden, met tips en adviezen indien nodig. Dit is een aanwinst voor de Loosjeerboerderij en ook daarmee onderscheiden wij ons van andere pensions.

 

Bob: regelt de planning van de Loosjeerboerderij en beantwoordt alle Whatsappjes en e-mails. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Want naast de vraag óf er een plekje is, wordt de dynamiek van de groep zo goed mogelijk door het team beoordeeld. Bij ons staan veiligheid en plezier voorop, daarom wordt elke aanvraag/reservering zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om alle hondjes met regelmaat te zien, zodat wij de ontwikkeling in de gaten kunnen houden en het loosjeeren makkelijk(er) gaat. Daarnaast hebben vaste klanten voorrang op vakantieopvang.

 

Paspoort

Het paspoort (van de hond) moet verplicht mee worden gegeven bij het brengen van de hond(en), dit geldt voor dagopvang én vakantieopvang.

Het is daarnaast noodzakelijk dat alle inentingen up to date zijn (ook de hondenhoest) en dat alle gegevens zijn ingevuld.

 

Dagopvang

De meerderheid van de honden die in de dagopvang komen, komen op vaste dagen. Het kan daarom zo zijn dat er bij losse/onregelmatige dagopvang niet altijd plek is voor jouw hond(en). Wil je verzekerd zijn van een plekje, neem dan contact met ons op m.b.t een vaste dag en reserveer op tijd!

 

Extra zorg

Voor alle bovenstaande tarieven geldt dat als je hond extra zorg nodig heeft, het tarief wordt verhoogd. Met hoeveel dit wordt verhoogd, is per situatie verschillend: elke hond is anders en heeft andere zorg nodig. Dit gebeurt uiteraard in overleg, maar in dringende situaties zal er altijd z.s.m. gehandeld (moeten) worden en hierbij staat uiteraard het welzijn van de hond altijd voorop.

 

Enkele voorbeelden van extra zorg:

-De hond kan niet in het verblijf (in één van de vleugels) en verblijft voor in de hal - dit geldt voor zowel dagopvang als vakantieopvang.

-De hond is ziek en heeft extra zorg nodig.

-De hond vertoont gedrag waarbij extra zorg nodig is.

-Volwassen, niet-zindelijke honden, waar extra schoonmaakwerk bij komt kijken.

Op de volgende pagina’s staan onze huisregels en waar nodig wordt e.e.a. toegelicht, zodat alles zo duidelijk mogelijk is. Mochten er toch nog vragen zijn, laat het ons weten.

Wij hopen op jullie begrip en verwelkomen jullie hond(en) ook graag in het nieuwe jaar!

 

Het Loosjeerteam 

Bob, Gita, Esmée

Voorwaarden voor alle loosjees

Bij ons staan veiligheid en plezier voorop en omdat wij een kleinschalig pension zijn, brengt dat een aantal voorwaarden met zich mee. Bij het aannemen van (nieuwe) loosjees, vinden wij het navolgende belangrijk - ter aanvulling van onze algemene voorwaarden & huisregels:

 • jouw hond is sociaal/vriendelijk naar andere honden (conflictvermijdend) en mensen;
 • jouw hond (dagopvang & vakantieopvang) heeft de voorgeschreven inentingen gehad;
 • loopse teven kunnen niet bij ons verblijven - meldt het als jouw hond loops is of kan worden tijdens het verblijf;
 • blijft jouw hond slapen? Dan heeft het de voorkeur om zijn/haar eigen voer mee te geven (er kan tegen een tarief met onze pot mee worden gegeten);
 • wij nemen i.p. geen ongecastreerde reuen aan;
 • het paspoort moet mee worden gegeven bij het brengen + alle gegevens dienen te zijn ingevuld.

Waarom nemen wij geen ongecastreerde reuen aan?

 • Rijgedrag: ongecastreerde reuen vertonen regelmatig rijgedrag, voortkomend uit testosteron. Dit is weliswaar normaal gedrag, maar niet prettig voor de hond die bereden wordt en het kan voor spanningen in de roedel zorgen; 
 • Markeer-gedrag: markeren is een manier van honden om informatie te verspreiden. Dit komt vaker voor bij ongecastreerde reuen. Buiten is dat natuurlijk geen enkel probleem, maar binnen is dat niet gewenst en zorgt dat voor meer schoonmaakwerk. 
 • Reu-reu agressie: agressief gedrag bij een hond (dreigen, grommen, happen) kan ontstaan door vele achterliggende oorzaken. Eén van deze oorzaken is hormonaal, hormonaal gedrag wordt bij intacte reuen - mede - gestuurd door het hormoon testosteron. Dit kan zorgen voor (te) veel spanning in de roedel en dat willen wij graag voorkomen, er is nl. geen ruimte om honden apart te zetten. 
bottom of page